nieuws

Overijssel hoopt op stijging woningbouw

bouwbreed

ZWOLLE – De provincie Overijssel koestert goede hoop dat de woningbouwprognose van 5000 opgeleverde woningen in 2006 wordt gehaald. Als een van de weinige provincies in Nederland liet Overijssel volgens het CBS in het eerste kwartaal een daling in opgeleverde woningen zien. Dat lijkt een vreemde trend, omdat in Overijssel aanjaagteams actief zijn die momenteel […]

ZWOLLE – De provincie Overijssel koestert goede hoop dat de woningbouwprognose van 5000 opgeleverde woningen in 2006 wordt gehaald. Als een van de weinige provincies in Nederland liet Overijssel volgens het CBS in het eerste kwartaal een daling in opgeleverde woningen zien.

Dat lijkt een vreemde trend, omdat in Overijssel aanjaagteams actief zijn die momenteel 25 à 30 woningbouwprojecten stimuleren. Overijssel liet in het eerste kwartaal van 2006 wel een groei zien in afgegeven bouwvergunningen: 600 meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Rietkerk kan de daling van het aantal opgeleverde woningen wel verklaren: “In het eerste kwartaal van vorig jaar was er een piek te zien in Enschede en Zwolle waar in dezelfde periode twee Vinex-wijken werden afgerond. Daarom geven de CBS-cijfers een vertekend beeld. Uit een eerste analyse van de woningbouwproductie blijkt dat Overijssel op de goede lijn zit.”

Volgens Rietkerk treden af en toe bij projecten wel haperingen op in de woningbouw nadat een vergunning is afgegeven, maar dat is niet verontrustend. “De aanjaagteams met de provincie, VROM, woningcorporaties en gemeenten zitten er bovenop. Mogelijke knelpunten in de projecten die binnenkort worden opgeleverd, worden op dit moment geïnventariseerd.”

Reageer op dit artikel