nieuws

Oud-wethouder Doetinchem geeft opvolger aan

bouwbreed

doetinchem – De eind mei in opspraak geraakte oud-wethouder Jan Keukenkamp van Doetinchem heeft wegens smaad en laster aangifte gedaan bij de politie tegen zijn opvolger, Rob de Redelijkheid en het huidige college. Verder wil hij onderzocht hebben wie anoniem vertrouwelijke e-mails van hem heeft verspreid. Dat zegt hij in een exclusief interview met Cobouw.

Eind mei raakten Keukenkamp en zijn partijgenoot Koos Kuiper, de huidige wethouder van financiën, in opspraak nadat er e-mails van hen waren verspreid onder de gemeenteraad en het college. In de bewuste e-mails geeft Keukenkamp strategische adviezen aan een van de projectontwikkelaars van het Doetinchemse woningbouwproject Wijnbergen. Hij schreef onder meer: “De gemeente zit in een tijdsklem en heeft onvoldoende mogelijkheden om bovenwijkse voorzieningen op het bordje van de ontwikkelaar te leggen. Kortom voldoende argumenten om naast juridische druk de politieke druk op te voeren.”

Keukenkamp meent dat hem geen blaam treft, noemt zijn e-mail een “informeel antwoord op een vraag” en vindt dat het gehele vorige college te weinig heeft gedaan om zijn naam te zuiveren. “Ze hebben mij achterkamertjespolitiek verweten, zonder dat te kunnen aantonen. Ik ben voor mezelf verplicht aangifte te doen, want ik wil volledige klaarheid hebben.”

De CDA�er vermoedt dat de e-mails bedoeld waren om de – op dat moment finale – coalitieonderhandelingen te frustreren. “Ze hebben CDA-formateur Kuiper buitenspel hebben willen zetten.”

Keukenkamp heeft geen idee wie de e-mails heeft verspreid. “De enveloppen zijn handgeschreven, dus grafologisch kunnen we wat doen.”

De oud-wethouder, die dit jaar een adviesbureau is gestart, zegt geen geld te willen eisen. “Daar gaat het niet om. De kou moet uit de lucht zijn.” Na de zomer vindt er een extern onderzoek plaats.

Op pagina 3:

Reageer op dit artikel