nieuws

Ontwerp Koolhaas in haven Kopenhagen

bouwbreed

kopenhagen – Een ontwerp van Rem Koolhaas en OMA-partner Ellen van Loon is in de Deense hoofdstad Kopenhagen gekozen voor de bebouwing van een prominente locatie aan een centraal gedeelte van het havenfront, de zogenaamde Bryghusgrund (Brouwhuisgrond). Het gebouw moet onder meer gaan dienen als expositieruimte voor het Deense Centrum voor Architectuur en onderkomen van […]

kopenhagen – Een ontwerp van Rem Koolhaas en OMA-partner Ellen van Loon is in de Deense hoofdstad Kopenhagen gekozen voor de bebouwing van een prominente locatie aan een centraal gedeelte van het havenfront, de zogenaamde Bryghusgrund (Brouwhuisgrond).

Het gebouw moet onder meer gaan dienen als expositieruimte voor het Deense Centrum voor Architectuur en onderkomen van de stichting Realdania. Deze organisatie houdt zich bezig met de bevordering van de stedenbouwkundige kwaliteit en is tevens de opdrachtgever van het project.

Koolhaas cs leveren een ontwerp dat volgens de jury op de juiste wijze recht doet aan zowel het historische karakter van de locatie en de omgeving als aan de eisen van visionaire bouwkunst. De uiteindelijke selectie vond plaats na twee prekwalificatierondes.

Reageer op dit artikel