nieuws

Onderzoek: nieuw stadion AZ is voldoende brandveilig

bouwbreed

ALKMAAR – Het nieuwe AZ-stadion in Alkmaar is voldoende brandveilig. Dit blijkt uit een rapport van het bureau Van Overveld Bouwbesluit Advies, zo maakte de gemeente Alkmaar bekend. De gemeente is blij met de uitkomsten.

Het onderzoek moest uitwijzen of de toepassing van het Bouwbesluit 2003 voor het stadion juist is gebeurd. Volgens Van Overveld “is het op basis van de verleende bouwvergunning gebouwde stadion een voldoende veilig stadion dat voldoet aan de eisen van het besluit”.

De brandveiligheid van het stadion hield de gemoederen in Alkmaar geruime tijd bezig. De discussie spitste zich toe op een rapport van Y. Suurenbroek, verbonden aan de Universiteit Twente. In dit rapport plaatst hij twijfels bij de brandveiligheid van het stadion. Het gemeentebestuur van Alkmaar vond echter dat het rapport was gebaseerd op onvolledige gegevens, veegde het onderzoek van tafel en verleende de bouwvergunning voor het stadion.

Twee demissionaire wethouders van de Onafhankelijke Partij Alkmaar (OPA) dienden wegens de zaak hun ontslag in. Zij besloten daartoe, nadat de overige collegeleden het vertrouwen in hen hadden opgezegd. Zij vonden dat OPA te kritische vragen over de mogelijke brandonveiligheid van het stadion had gesteld. OPA-wethouder V. Kloos zou de vragen mede hebben geformuleerd. Ook hield de gemeente een openbare toelichting. Dat kon de gemoederen echter niet tot bedaren brengen, waarop de gemeente besloot tot het onderzoek. (anp)

Reageer op dit artikel