nieuws

Onderzoek naar haperen brug A9

bouwbreed Premium

haarlem – Rijkswaterstaat gaat deze week de brug op de A9 over de Ringvaart grondig onderzoeken. Aanleiding vormen twee storingen in twee weken tijd. Afgelopen zondag haperde het bewegingsmechaniek van de brug. Dat was na ongeveer 1,5 uur opgelost, maar het leidde niettemin tot een file van 11 kilometer. Anderhalve week geleden wilden de slagbomen […]

haarlem – Rijkswaterstaat gaat deze week de brug op de A9 over de Ringvaart grondig onderzoeken. Aanleiding vormen twee storingen in twee weken tijd. Afgelopen zondag haperde het bewegingsmechaniek van de brug. Dat was na ongeveer 1,5 uur opgelost, maar het leidde niettemin tot een file van 11 kilometer. Anderhalve week geleden wilden de slagbomen van de brug niet open.

De twee storingen lijken los te staan van elkaar. Maar aangezien de A9 binnenkort een belangrijke omleidingsroute is vanwege groot onderhoud aan de A4 en de A10, is een grondig onderzoek van de brug geen overbodige luxe, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat in Noord-Holland.

Rijkswaterstaat gaat onder meer de elektronica en het bewegingsmechaniek testen. Eind van de week of begin volgende week moet duidelijk zijn of nog aanvullend onderhoud moet worden verricht.

De werkzaamheden op de A4 en A10-zuid beginnen op 21 juli en duren tot eind augustus. Amsterdam vreest chaotische verkeerstaferelen. De gemeente raadt bedrijven aan een speciale OV-pas voor hun werknemers aan te schaffen.

Reageer op dit artikel