nieuws

Nieuwe epc-check beter hanteerbaar

bouwbreed Premium

utrecht – Senter Novem heeft een nieuwe versie uitgebracht van de epc-check. Hierin is onder meer de controlelijst voor de toetsing op de bouwplaats aangepast. Doel was de lijst beter hanteerbaar te maken bij het toezicht op de bouwplaats. De controlelijst geeft nu alleen de belangrijkste controlepunten weer, in de volgorde van de bouwfase. Deze […]

utrecht – Senter Novem heeft een nieuwe versie uitgebracht van de epc-check. Hierin is onder meer de controlelijst voor de toetsing op de bouwplaats aangepast. Doel was de lijst beter hanteerbaar te maken bij het toezicht op de bouwplaats.

De controlelijst geeft nu alleen de belangrijkste controlepunten weer, in de volgorde van de bouwfase. Deze wijziging is, net als een aantal andere, doorgevoerd op verzoek van de gebruikers.

De epc-check is een hulpmiddel om de energieprestatiecoëfficiënt bij bouwaanvragen te toetsen. Gemeenten moeten dat doen voor de verlening van de bouwvergunning. De nieuwe versie is afgestemd op de recentste NEN-rekenprogramma�s voor de epc.

Reageer op dit artikel