nieuws

Miljoenen voor bereikbaar Brabant

bouwbreed

�s-hertogenbosch – Brabantstad, het tweede stedelijke netwerk in Nederland, moet beter bereikbaar worden. Daarom willen Gedeputeerde Staten ruim 122 miljoen euro reserveren voor grootschalige investeringen in openbaar vervoer, water- en wegenprojecten. De miljoeneninvesteringen zijn nodig voor de bereikbaarheid van de Brabantse steden. Op korte termijn is 20 miljoen euro extra opzij gezet voor de afronding […]

�s-hertogenbosch – Brabantstad, het tweede stedelijke netwerk in Nederland, moet beter bereikbaar worden. Daarom willen Gedeputeerde Staten ruim 122 miljoen euro reserveren voor grootschalige investeringen in openbaar vervoer, water- en wegenprojecten.

De miljoeneninvesteringen zijn nodig voor de bereikbaarheid van de Brabantse steden. Op korte termijn is 20 miljoen euro extra opzij gezet voor de afronding van de Noordwesttangent Tilburg. Verder komt 25 miljoen euro ten goede van de realisering van de randweg Den Bosch en 20 miljoen euro voor de bereikbaarheid van de stationszone Breda.

Op de langere termijn wil GS 40 miljoen euro voor nieuwe provinciale wegenprojecten gebruiken. Hierbij zijn de projecten N261 (verbinding Tilburg-Waalwijk) en N279 (verbreding bestaande weg Den Bosch-Helmond) in beeld.

De investeringen staan vermeld in het Brabantse meerjarenprogramma voor investeringen in infrastructuur en transport (MIT). De investeringen moeten in de periode 2007 tot 2011 plaatsvinden.

De voorstellen worden op 23 juni voorgelegd aan Provinciale Staten bij de formele vaststelling van de nieuwe provinciale begroting voor 2007.

Reageer op dit artikel