nieuws

Metrotunnel deel van attractiepark

bouwbreed

amsterdam – Een nooit gebruikte metrotunnel aan de rand van station Amsterdam Centraal wordt onderdeel van De Chocoladefabriek. De gemeente heeft de tunnel officieel overgedragen aan Maurits Rubinstein, initiatiefnemer van het attractiepark. Wethouder Van Poelgeest van grondzaken lichtte gisteren symbolisch de deksel van �de geheime tunnel�. Achter een kantoorpand aan de De Ruijterkade komt een […]

amsterdam – Een nooit gebruikte metrotunnel aan de rand van station Amsterdam Centraal wordt onderdeel van De Chocoladefabriek. De gemeente heeft de tunnel officieel overgedragen aan Maurits Rubinstein, initiatiefnemer van het attractiepark. Wethouder Van Poelgeest van grondzaken lichtte gisteren symbolisch de deksel van �de geheime tunnel�.

Achter een kantoorpand aan de De Ruijterkade komt een nieuwe fabriekshal, die vervolgens wordt verbonden met de 180 meter lange tunnel. In totaal moet een kleine 4000 vierkante meter aan bruikbaar oppervlakte ontstaan.

De tunnel werd oorspronkelijk gebouwd als onderdeel van de metrolijn naar IJburg. Door wijziging van de verbinding in een gewone tramlijn werd de tunnel nooit in gebruik genomen. Een team van BAM Utiliteitsbouw en Tebodin Engineers verleent De Chocoladefabriek steun bij ontwerp en uitwerking van het park.

Rubinstein verwacht volgend jaar met de bouw van het attractiepark te kunnen beginnen. Volgens haalbaarheidsonderzoeken mogen jaarlijks 350.000 bezoekers worden verwacht.

Reageer op dit artikel