nieuws

Maastricht zoekt geld voor tiende brugboog

bouwbreed

maastricht – Maastricht heeft nog 500.000 euro nodig om de tiende brugboog onder de Servatiusbrug te kunnen restaureren. Een comité van aanbeveling moet dat geld bij elkaar harken. Maastricht trok al 700.000 ton uit voor de restauratie van de eeuwenoude brugboog. Maar de stad moet de broekriem aanhalen en het geld ontbreekt om de restauratie […]

maastricht – Maastricht heeft nog 500.000 euro nodig om de tiende brugboog onder de Servatiusbrug te kunnen restaureren. Een comité van aanbeveling moet dat geld bij elkaar harken.

Maastricht trok al 700.000 ton uit voor de restauratie van de eeuwenoude brugboog. Maar de stad moet de broekriem aanhalen en het geld ontbreekt om de restauratie volledig uit te voeren.

Onderzoek wees uit dat de brugpijler voor de boog veel gaver is dan gedacht. Dat geeft hoop, aldus de gemeente. De opgeknapte brugboog kan een toeristische trekpleister worden. Het extra geld is vooral nodig om de boog zichtbaar en toegankelijk te maken voor het publiek.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels