nieuws

Kiezen voor groen levert veel op

bouwbreed Premium

Voor veel gemeenten is het moeilijk echt te kiezen voor groen. De Raad voor het Landelijk Gebied realiseert zich dat. “De verleiding om te kiezen voor woningbouw is groot, omdat het nu eenmaal meer oplevert”, legt woordvoerder Jelle Maas uit in de bijlage Cobouw Totaal over woningbouw en herstructurering die vandaag met Cobouw wordt meegezonden. […]

Voor veel gemeenten is het moeilijk echt te kiezen voor groen. De Raad voor het Landelijk Gebied realiseert zich dat. “De verleiding om te kiezen voor woningbouw is groot, omdat het nu eenmaal meer oplevert”, legt woordvoerder Jelle Maas uit in de bijlage Cobouw Totaal over woningbouw en herstructurering die vandaag met Cobouw wordt meegezonden. Maar dat geldt alleen voor de korte termijn, wijst de raad op het feit dat het rendement van groen op de lange duur veel groter is.

Verder in deze editie een pleidooi om vaker te kiezen voor industrieel, flexibel en demontabel bouwen (ifd). Het valt op dat vooral kleinere aannemers niet eens weten wat ifd inhoudt.

De Van Ieperen Groep heeft een innovatieve werkmethode bedacht om bij complexe herstructureringsprojecten budgetneutraal te renoveren en faalkosten drastisch terug te dringen. De hoofdaannemer totaalrenovatie wil het liefst zo vroeg mogelijk in het bouwproces worden betrokken, maar realiseert zich ook dat de bouwwereld na de bouwfraudeaffaire eerst vertrouwen moet terugwinnen.

Ook aandacht voor de hoogste woontoren van Europa. De Triumf Palast staat in Moskou dat in hoog tempo verandert in een kleurrijke stad met wolkenkrabbers. En anti-kraak in Nederland zit in de lift omdat steeds meer kantoren leeg staan en sloopwijken leefbaar blijven zolang er tot aan de sloop nog wordt gewoond.

Reageer op dit artikel