nieuws

IV Bouw ontwerpt reuzenrad voor China

bouwbreed

papendrecht – Ingenieursbureau IV Bouw & Industrie uit Papendrecht gaat voor China het Beijing Great Wheel ontwerpen. Met een hoogte van 208 meter moet dat het grootste reuzenrad ter wereld worden. Eerder ontwierp IV Bouw en Industrie het Millennium Wheel in London, dat met 135 meter tot de hoogste constructies van Londen behoort. Na een moeizame […]

papendrecht – Ingenieursbureau IV Bouw & Industrie uit Papendrecht gaat voor China het Beijing Great Wheel ontwerpen. Met een hoogte van 208 meter moet dat het grootste reuzenrad ter wereld worden.

Eerder ontwierp IV Bouw en Industrie het Millennium Wheel in London, dat met 135 meter tot de hoogste constructies van Londen behoort. Na een moeizame start kwam dat project in een stroomversnelling toen de bouwopdracht werd verleend aan de Nederlandse staalbouwer Hollandia. De Chinese variant wordt veel groter. De hoogte van 208 meter verwijst naar het jaar dat de Olympische Spelen plaatsvinden in Peking (2008). Het rad moet al voor het begin van die spelen in gebruik worden genomen en zal plaats bieden aan 1900 mensen, verdeeld over 48 capsules. Opdrachtgever is The Greet Wheel Company, een projectontwikkelaar die op meerdere plaatsen in de wereld vergelijkbare landmarks plaatst, financiert en exploiteert.

Reageer op dit artikel