nieuws

Inspectie: natuur slecht gecompenseerd

bouwbreed

den haag – Ingrepen in natuurgebieden die onderdeel uitmaken van de ecologische hoofdstructuur worden niet of nauwelijks gecompenseerd. Gemeenten laten vaak ook na de compensatie voor de ingreep vast te leggen in een bestemmingsplan. Het gevolg is dat de instandhouding van het netwerk van natuurgebieden in Nederland gevaar loopt. Dat concludeert de VROM-Inspectie in een […]

den haag – Ingrepen in natuurgebieden die onderdeel uitmaken van de ecologische hoofdstructuur worden niet of nauwelijks gecompenseerd. Gemeenten laten vaak ook na de compensatie voor de ingreep vast te leggen in een bestemmingsplan. Het gevolg is dat de instandhouding van het netwerk van natuurgebieden in Nederland gevaar loopt.

Dat concludeert de VROM-Inspectie in een onderzoek naar veertig ruimtelijke ingrepen in de ecologische hoofdstructuur in Overijssel, Gelderland, Brabant en Limburg.

Reageer op dit artikel