nieuws

Hardenberg investeert extra in projecten

bouwbreed Premium

hardenberg – De gemeente Hardenberg is voornemens de komende vier jaar 5 miljoen extra te investeren in diverse plannen en projecten. Dit bedrag komt bovenop de 30 miljoen die de gemeenteraad vorig jaar al beschikbaar stelde. Het college wil onder meer 2,7 miljoen euro uittrekken voor de vergroting van theater de Voorveghter van driehonderd naar […]

hardenberg – De gemeente Hardenberg is voornemens de komende vier jaar 5 miljoen extra te investeren in diverse plannen en projecten. Dit bedrag komt bovenop de 30 miljoen die de gemeenteraad vorig jaar al beschikbaar stelde.

Het college wil onder meer 2,7 miljoen euro uittrekken voor de vergroting van theater de Voorveghter van driehonderd naar 450 stoelen en de uitbreiding van het aantal bioscoopzalen. Ook wordt voorgesteld om 250.000 euro opzij te zetten voor aanpassing van de spoorwegovergang in Mariënberg en 870.000 euro voor herinrichting van de Herenstraat in Slagharen. Daarnaast wil het college 1,2 miljoen euro besteden aan projecten op het gebied van plattelandsvernieuwing. Voor de privatisering van sportgebouwen wordt 400.000 euro beschikbaar gesteld en staat 240.000 euro gereserveerd als bijdrage aan multifunctionele voorzieningen in Balkbrug en Gramsbergen.

Reageer op dit artikel