nieuws

Göteborg krijgt weg naar havenfront

bouwbreed

Göteborg- Het Zweedse Göteborg neemt dit weekend de Götatunnel in gebruik. De aanleg van de ondergrondse verkeersader in een centraal deel van de stad heeft, inclusief de toe- en afvoerende secties, vijf jaar en ruim 226 miljoen euro gevergd. Door de tunnel is aan het havenfront een autovrij gebied gecreëerd dat een belangrijke functie moet […]

Göteborg- Het Zweedse Göteborg neemt dit weekend de Götatunnel in gebruik. De aanleg van de ondergrondse verkeersader in een centraal deel van de stad heeft, inclusief de toe- en afvoerende secties, vijf jaar en ruim 226 miljoen euro gevergd. Door de tunnel is aan het havenfront een autovrij gebied gecreëerd dat een belangrijke functie moet vervullen in het culturele en sociale leven in de stad.

Het ondergrondse deel van de vierbaans-verkeersader heeft een lengte van 1,6 km, waarvan 1 km in de rotsbodem met het diepste punt op 35 meter onder het havenbekken. De aansluitende tunnels zijn deels aangelegd door een consortium van Bilfiger + Berger met de Zweedse en Noorse partners Anjo Bygg en AF Spesialprojekt en deels door Skanska. Vägverket Produktion van de rijkswegendienst realiseerde de hoofdtunnel.

Reageer op dit artikel