nieuws

Getekend voor Aqua Living op Provada

bouwbreed Premium

amsterdam – Met het oog op de waterproblematiek en de groeiende behoefte aan bouwruimte in Nederland, hebben Rabo Vastgoed en Aqua Planning gisteren op vastgoedbeurs Provada een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor het initiëren van woon-waterprojecten onder de naam Aqua Living. De overeenkomst voorziet in het realiseren van een complete woonomgeving op het water, inclusief wegen, woningen […]

amsterdam – Met het oog op de waterproblematiek en de groeiende behoefte aan bouwruimte in Nederland, hebben Rabo Vastgoed en Aqua Planning gisteren op vastgoedbeurs Provada een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor het initiëren van woon-waterprojecten onder de naam Aqua Living.

De overeenkomst voorziet in het realiseren van een complete woonomgeving op het water, inclusief wegen, woningen en drijvende tuinen. “De wijk krijgt de vorm van losse aan elkaar gekoppelde onderdelen”, zegt een woordvoerder van Rabo Vastgoed. “Op die manier is een wijk ook makkelijk uit te breiden: later kunnen we er gewoon wat woningen bij aanschuiven. Voor de drijvende wegen maken we gebruik van een bestaande technologie uit zeehavens.”

Met het concept kunnen waterbergingsgebieden een woonfunctie krijgen. Ook voorziet Aqua Living in het overbruggen van verschillen in de waterstand tot 8 meter tussen bijvoorbeeld een drijvende weg en de wal, wat het bebouwen van uiterwaarden mogelijk maakt. De gedachte achter Aqua Living is dat een veel groter aantal woningen kan worden gebouwd met minder impact op de omgeving.

“Als je woningen op een deel van een plas bouwt in plaats van aan de waterkant, kun je niet alleen meer woningen realiseren, maar blijven de oevers ook beschikbaar voor recreatie.”

Inmiddels zijn er gesprekken met de gemeente Tiel de realisatie. Ook drie andere gemeenten hebben belangstelling getoond.

Reageer op dit artikel