nieuws

Friesland reserveert fors voor projecten

bouwbreed

leeuwarden – Gedeputeerde Staten van Friesland hebben voor de komende zeven jaar 14 miljoen euro beschikbaar gesteld voor projecten, die samen met het herstelplan oevers en kaden worden uitgevoerd. Het betreft in alle gevallen provinciale recreatie- en natuurprojecten. De integrale projecten worden uitgevoerd in samenwerking met Wetterskip Fryslân. In verband met het op veilige hoogte […]

leeuwarden – Gedeputeerde Staten van Friesland hebben voor de komende zeven jaar 14 miljoen euro beschikbaar gesteld voor projecten, die samen met het herstelplan oevers en kaden worden uitgevoerd. Het betreft in alle gevallen provinciale recreatie- en natuurprojecten.

De integrale projecten worden uitgevoerd in samenwerking met Wetterskip Fryslân. In verband met het op veilige hoogte brengen van de kaden heeft het waterschap inmiddels diverse projecten uitgevoerd. Onlangs is de kade langs de Wijde Ee bij de Veenhoop op veilige hoogte gebracht. Over een lengte van 4,5 kilometer is de kade tot 50 centimeter opgehoogd. In dit project is tevens het jachthaventerrein aangepast.

Ook is het fietspad richting Smalle Ee, dat op de waterkering is aangelegd, over een lengte van circa 1900 meter compleet vernieuwd met asfalt en schelpen. Meerdere projecten zullen op dergelijke wijze worden gecombineerd.

Reageer op dit artikel