nieuws

Franse ingenieursprijs voor brug over de Seine in Rouen

bouwbreed

den haag – Een team onder leiding van de Franse werkmaatschappij van de advies- en ingenieursonderneming Arcadis heeft de Nationale Ingenieursprijs van het Franse Ministerie van Transport gewonnen.

De prijs werd toegekend voor het ingenieurswerk aan het constructief ontwerp van de zesde brug over de Seine in de stad Rouen. Tot het team behoorden behalve mensen van de Franse werkmaatschappij ook architect Aymeric Zublena en consultant Michel Virlogeux. De jury vond het ontwerp “aantrekkelijk” en de inpassing in de stedelijke omgeving “uitstekend”. Dezelfde groep bruggenbouwexperts was eerder betrokken bij het viaduct van Millau en de Pont de Normandie.

De hefbrug heeft een totale lengte van 670 meter, de dubbele hef is 120 meter lang. De vier pylonen zijn 86 meter hoog. In geheven stand is de doorvaarthoogte 55 meter.

De brug kan in 12 minuten worden geheven. Gemiddeld zal dat dertig keer per jaar gebeuren voor het doorlaten van cruiseschepen en de zeilboten voor het zeilevenement Armada.

De aanleg van de brug is twee jaar geleden begonnen. Daar zijn onder meer Eiffage Construction, Eiffel Construction Metallique en Victor Buyck Steel Construction betrokken. Dit jaar nog zal de brug worden opgeleverd. Met de bouw van de hefbrug is 60 miljoen euro gemoeid.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels