nieuws

Eemsmond mag windmolenpark bouwen

bouwbreed

eemsmond – De bouw van een windmolenpark met 88 molens op het terrein van de Eemshaven en in de Emmapolder is in een stroomversnelling gekomen. Het provinciaal bestuur van Groningen heeft de gemeente Eemsmond toestemming gegeven het bestemmingsplan via een verkorte procedure aan te passen. Binnenkort kunnen de bouwvergunningen worden afgegeven. Initiatiefnemers van het windmolenpark, […]

eemsmond – De bouw van een windmolenpark met 88 molens op het terrein van de Eemshaven en in de Emmapolder is in een stroomversnelling gekomen. Het provinciaal bestuur van Groningen heeft de gemeente Eemsmond toestemming gegeven het bestemmingsplan via een verkorte procedure aan te passen. Binnenkort kunnen de bouwvergunningen worden afgegeven. Initiatiefnemers van het windmolenpark, dat zich uitstrekt over een gebied van vele kilometers, zijn Koop Holding en Essent. De landelijke overheid stimuleert gebruik van duurzame energie als windmolens, maar de rijkssubsidie per te bouwen windmolen gaat na 1 juli aanmerkelijk naar beneden. Vandaar dat er haast is geboden.

De ashoogte van de molens is 100 meter, de totale hoogte inclusief de wieken bedraagt 145 meter.

Reageer op dit artikel