nieuws

Dode door falend remsysteem in lift

bouwbreed Premium

tokio – Een falend remsysteem in een lift in een appartementencomplex in de Japanse hoofdstad Tokio heeft een 16-jarige jongen het leven gekost. De jongen probeerde uit te stappen op de twaalfde verdieping, toen de lift zich plotseling in beweging zette. Hij raakte bekneld tussen het plafond van de verdieping en de liftvloer. Onmiddellijk nadat […]

tokio – Een falend remsysteem in een lift in een appartementencomplex in de Japanse hoofdstad Tokio heeft een 16-jarige jongen het leven gekost. De jongen probeerde uit te stappen op de twaalfde verdieping, toen de lift zich plotseling in beweging zette. Hij raakte bekneld tussen het plafond van de verdieping en de liftvloer.

Onmiddellijk nadat de jongen uit de lift werd gehaald, zette het apparaat zich weer in beweging, en kwam pas tot stilstand tegen het plafond van de liftschacht. De jongen overleed in het ziekenhuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De lift werd in 1998 geïnstalleerd door het Zwitserse Schindler, maar de laatste twee jaar werd het onderhoud van de lift uitgevoerd door een lokaal bedrijf.

Volgens bronnen van de Japanse krant Asahi Shimbun heeft Schindler al in 2004 een rapport opgesteld over het falende remsysteem van de lift, maar werd het rapport nooit doorgestuurd naar het bedrijf dat de liften onderhield.

Afgelopen woensdag deed de politie een inval in de kantoren van Schindler in Tokio. Het bedrijf heeft met een persbericht laten weten dat het de politie alle medewerking zullen verlenen. Schindler benadrukt dat dit de eerste keer is dat er een dodelijk ongeluk gebeurd met een van zijn liften.

Reageer op dit artikel