nieuws

CDA verfoeit bordeel in buurt van Schiphol

bouwbreed Premium

den haag – Het CDA is tegen de komst van het erotische uitgaanscentrum bij het A4-brugrestaurant vlakbij Schiphol. Naar aanleiding van een artikel in Cobouw heeft Tweede-Kamerlid Haersma Buma vragen gesteld aan de ministers van Justitie en Verkeer en Waterstaat. “Ik vind het te gênant voor woorden dat er in de poort van Nederland een […]

den haag – Het CDA is tegen de komst van het erotische uitgaanscentrum bij het A4-brugrestaurant vlakbij Schiphol. Naar aanleiding van een artikel in Cobouw heeft Tweede-Kamerlid Haersma Buma vragen gesteld aan de ministers van Justitie en Verkeer en Waterstaat.

“Ik vind het te gênant voor woorden dat er in de poort van Nederland een megabordeel moet komen met 44 kamers”, laat hij weten. Volgens hem trekt het centrum criminaliteit aan. Haersma Buma begrijpt niet hoe de gemeente Haarlemmermeer dit voorontwerp bestemmingsplan kan presenteren.

Van de ministers wil de CDA�er weten welke mogelijkheden de wet biedt om de bouw van het centrum tegen te houden. Onlangs won ondernemer Rinus Beusenberg nog een rechtszaak van Rijkswaterstaat over de ontsluiting van het gebied. Beusenberg wseerlegt: “Mijn project is juist bedoeld om criminaliteit tegen te gaan”.

Reageer op dit artikel