nieuws

Britse huizen krijgen energielabel

bouwbreed Premium

LONDEN – Alle woningen in Engeland en Wales die worden gekocht of verkocht, moeten vanaf volgend jaar een energielabel hebben, vergelijkbaar met dat op wasmachines en koelkasten. Dat heeft de Britse regering gisteren bekendgemaakt. Inspecteurs gaan de woningen beoordelen, waarna ze een energiecertificaat met een score van A tot G geven, afhankelijk van de energiezuinigheid […]

LONDEN – Alle woningen in Engeland en Wales die worden gekocht of verkocht, moeten vanaf volgend jaar een energielabel hebben, vergelijkbaar met dat op wasmachines en koelkasten. Dat heeft de Britse regering gisteren bekendgemaakt.

Inspecteurs gaan de woningen beoordelen, waarna ze een energiecertificaat met een score van A tot G geven, afhankelijk van de energiezuinigheid en de uitstoot van gassen. De inspecteurs gaan de bewoners van de huizen ook voorlichten over de huidige kosten van verwarming, warm water en verlichting in hun woning en ze gaan suggesties doen voor bezuinigingen.

Reageer op dit artikel