nieuws

Brits basisloon bouw gaat fors omhoog

bouwbreed

londen – Werkgevers en werknemers in de Britse bouw zijn het eens geworden over een nieuw loonakkoord. Het basisloon voor een geschoolde werknemer gaat over een periode van drie jaar omhoog met 14,5 procent en komt dan uit op 10,30 pond – ongeveer 15 euro – per uur. Per 1 juli dit jaar gaat het basisloon omhoog met […]

londen – Werkgevers en werknemers in de Britse bouw zijn het eens geworden over een nieuw loonakkoord. Het basisloon voor een geschoolde werknemer gaat over een periode van drie jaar omhoog met 14,5 procent en komt dan uit op 10,30 pond – ongeveer 15 euro – per uur.

Per 1 juli dit jaar gaat het basisloon omhoog met 3,5 procent, gevolgd door 4,35 procent in 2007 en 6 procent in 2008. “Dit akkoord komt zowel werkgevers, werknemers als de bouw als geheel ten goede doordat het opnieuw zekerheid biedt op lange termijn. De werknemers weten waar ze aan toe zijn terwijl de bedrijven vooruit kunnen plannen”, aldus Gerry Lean, directeur industriële relaties bij de Construction Confederation. Hij voegt er aan toe: “Verbetering van de beloning en arbeidsomstandigheden zorgt er ook voor dat onze sector attractief blijft voor nieuwkomers.”

Reageer op dit artikel