nieuws

Breijer Bouw doet iets extras voor zijn trainees

bouwbreed

De masterclass is erop gericht de crème de la crème onder de afgestudeerden warm te laten lopen voor een carrière bij Breijer, zegt Jacqueline van Akkeren, manager personeelszaken en als zodanig verantwoordelijk voor de masterclass. “We willen talentvolle jonge mensen laten zien hoe leuk het is om hier te werken en hoe veelzijdig Breijer is.” […]

De masterclass is erop gericht de crème de la crème onder de afgestudeerden warm te laten lopen voor een carrière bij Breijer, zegt Jacqueline van Akkeren, manager personeelszaken en als zodanig verantwoordelijk voor de masterclass. “We willen talentvolle jonge mensen laten zien hoe leuk het is om hier te werken en hoe veelzijdig Breijer is.” De eerste twee weken van de masterclass lopen de acht à negen kandidaten die Van Akkeren dit jaar hoopt aan te nemen, mee met verschillende medewerkers binnen de hele organisatie. “Dat kan een timmerman zijn, maar ook een calculator, een projectleider of iemand van personeelszaken. Daarna maken de kandidaten, in overleg met ons, een keuze voor een of twee functies die hen het meest aanspreekt. In die functie lopen ze dan een stage van vier tot acht weken. Als deze periode van beide kanten bevalt, krijgen ze een vast contract aangeboden.”

Met dat contract is het opleidingstraject bij Breijer nog niet ten einde. Daarna begint het traineeship dat twee jaar duurt. “In het kader daarvan volgen de trainees, naast hun baan, zoveel mogelijk verschillende opleidingen gericht op een toekomstige managementfunctie.” Want dat is het doel van de traineeships: het opleiden van mensen met leidinggevend potentieel. “Ze krijgen trainingen om zich daarin te ontwikkelen, zoals Coachend Leidinggeven en Managementvaardigheden. De benodigde technische kennis hebben de kandidaten al ruimschoots opgedaan tijdens hun studie, maar aan managementvaardigheden wordt bij de opleidingen vaak weinig aandacht besteed. Hier voorzien we de trainees van deze vaardigheden. Per maand zijn de trainees drie tot vier dagen met opleidingen bezig.”

Traineeships bij Breijer zijn niets nieuws, de Masterclass is dat wel. “We wilden iets extra�s toevoegen aan ons opleidingstraject voor starters. Natuurlijk blijft het risico dat mensen na een bepaalde tijd zeggen: bedankt voor alle opleidingen, ik ga naar de concurrent. Wij gaan er van uit dat dit niet veel zal voorkomen, gezien de veelzijdigheid van het bedrijf. Maar met onder andere de Masterclass hopen we mensen aan ons te binden, zodat ze voorlopig niet weg wíllen. Breijer is een grote organisatie, maar door de vele verschillende afdelingen merk je daar niet veel van.” Als �typisch Breijer� noemt Van Akkeren de �hands-on mentaliteit�. “Niet lullen maar poetsen en afspraak is afspraak. Bovendien hechten we veel waarde aan goed opgeleid personeel. Daarom besteden we zoveel tijd en middelen aan interne opleidingen.”

Breijer hanteert een opleidingssysteem voor alle verschillende niveaus binnen het bedrijf. “Na de traineeships komen de trainingen in de Stepping Stone fase, opleidingen om door te groeien naar functies als bedrijfsmanager. Daarna komen de High Potential-trainingen voor bedrijfsmanagers die naar het niveau van directeur toegroeien.” Voor personeel dat de stap wil maken van bouwplaats naar bureau is er de NAK-klas. “NAK staat voor nieuw aankomend kader. Hierin zitten bijvoorbeeld timmermannen die hebben aangegeven graag door te willen groeien naar de functie van projectleider. Zij moeten allerlei nieuwe vaardigheden leren en ook weten waarmee de calculator en de werkvoorbereider zich mee bezighoudt.”

In september gaat de eerste Masterclass van Breijer van start met een vierdaagse introductie op het water. “Het wordt een soort survival. Tijdens die periode is onze directeur aanwezig en ook een psycholoog. We krijgen zo een indruk wat voor vlees we in de kuip hebben, en bovendien is die periode heel goed voor het groepsgevoel tussen de kandidaten. Als nieuwkomers sta je samen immers sterker.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels