nieuws

Brazilië favoriet onder bouwers

bouwbreed

den haag – Brazilië is veruit favoriet, maar ook Nederland scoort hoog in de voetbalpools van de Nederlandse bouwwereld. Uit een enquête van USP onder aannemers, installateurs, corporaties en gemeenten blijkt dat bijna de helft (43 procent) denkt dat Brazilië wint. Nederland wordt door 22 procent getipt. Duitsland en Tsjechië worden door slechts 3 procent […]

den haag – Brazilië is veruit favoriet, maar ook Nederland scoort hoog in de voetbalpools van de Nederlandse bouwwereld. Uit een enquête van USP onder aannemers, installateurs, corporaties en gemeenten blijkt dat bijna de helft (43 procent) denkt dat Brazilië wint. Nederland wordt door 22 procent getipt.

Duitsland en Tsjechië worden door slechts 3 procent aangewezen als winnaar. Italië (4 procent) en Argentinië (7 procent) worden iets meer kansen toegedicht. Over de kansen van Nederland zijn de meningen verdeeld. Twintig procent verwacht dat Oranje tot de halve finale komt. Iets meer (22 procent) verwacht uitschakeling in de kwartfinales. Slechts 3 procent denkt dat Nederland de groepswedstrijden niet overleeft.

Volgens de deelnemers zijn Johan Cruyff (32 procent) en Marco van Basten (26 procent) de beste spitsen van het Nederlands elftal ooit, op afstand gevolgd door Dennis Bergkamp (12 procent) Abe Lenstra (4 procent), Patrick Kluivert (3 procent) en Ruud van Nistelrooij (2 procent). De helft van de deelnemers vindt de vorig jaar overleden Rinus Michels de beste coach ooit.

Reageer op dit artikel