nieuws

Belg wil toren van 545 meter bouwen

bouwbreed

brussel – De Belgische architect Jos Serneels heeft een plan gelanceerd om in de gemeente Houthalen-Helchteren een 545 meter hoge toren te bouwen, waarvan de bovenste 200 meter bestaan uit een windturbine. Als het plan doorgaat, wordt het de hoogste toren van Europa. Volgens de architect kan met de windturbine meer energie worden gewonnen en […]

brussel – De Belgische architect Jos Serneels heeft een plan gelanceerd om in de gemeente Houthalen-Helchteren een 545 meter hoge toren te bouwen, waarvan de bovenste 200 meter bestaan uit een windturbine. Als het plan doorgaat, wordt het de hoogste toren van Europa. Volgens de architect kan met de windturbine meer energie worden gewonnen en opgeslagen dan met een klassieke windmolen. “Slechts 5 tot 7 procent van de energie die windmolens opwekken, kan daadwerkelijk worden gebruikt. De rest gaat tijdens het transport verloren”, meent Serneels. De toren zal volgens hem ook een toeristische attractie zijn.

Reageer op dit artikel