nieuws

BAM en CFE delen laatste Jaap Endtz Veiligheidsprijs

bouwbreed Premium

den haag – BAM Utiliteitsbouw en CFE Beton- en Waterbouw hebben allebei de Jaap Endtz Veiligheidsprijs gekregen. De prijs is een beloning voor bedrijven die zich positief onderscheiden in de aandacht voor veiligheid op de bouwplaats, en werd dit jaar voor de laatste maal uitgereikt. Beide bedrijven kregen evenveel punten van de jury.

De prijs, een bronzen beeld van kunstenares Josine Croin, werd vorige week uitgereikt door de voorzitter van de Stichting Jaap Endtz. In totaal deden zes bedrijven mee met de prijsvraag, die ging over twee ronden. In de eerste ronde werd vooral gekeken naar de schriftelijke presentaties van de bedrijven. In een tweede ronde volgde een bezoek aan de bouwplaats van de drie genomineerde bedrijven. De derde genomineerde was Hurks Bouw & Vastgoed BV. De Jaap Endtz Veiligheidsprijs wordt elke twee jaar uitgereikt. De prijs werd in 1995 ingesteld om de aandacht te vestigen op veiligheid in de bouwsector, en is vernoemd naar de toenmalige voorzitter van de Raad van Bestuur van HBG.

De winnaars gingen met de allerlaatste Jaap Endtz-prijs naar huis. “Niet omdat de prijs of het onderwerp over de houdbaarheidsdatum zijn”, zegt voorzitter Jan Holleman van de stichting, “maar omdat het budget dat er destijds voor is vrijgemaakt, intussen is gebruikt. We zijn ervan overtuigd dat veiligheid op de bouwplaats een onderwerp van blijvende aandacht zal zijn. Met of zonder prijs.”

Reageer op dit artikel