nieuws

BAM bouwt nieuwe Weenatunnel

bouwbreed Premium

rotterdam – BAM Civiel gaat de nieuwe Weenatunnel voor 25 miljoen euro aanleggen. De autotunnel wordt twee keer zo groot en is een onderdeel van het project Rotterdam Centraal. Vooralsnog wordt de tunnel niet aangesloten op de ondergrondse Schouwburgpleingarage. Dat de gemeente dat graag wil is geen geheim, echter aansluiten kan alleen via een nieuw […]

rotterdam – BAM Civiel gaat de nieuwe Weenatunnel voor 25 miljoen euro aanleggen. De autotunnel wordt twee keer zo groot en is een onderdeel van het project Rotterdam Centraal. Vooralsnog wordt de tunnel niet aangesloten op de ondergrondse Schouwburgpleingarage.

Dat de gemeente dat graag wil is geen geheim, echter aansluiten kan alleen via een nieuw te bouwen Weenapointgarage onder het Kruisplein. Een woordvoerder van projectbureau Rotterdam Centraal laat weten dat die plannen in een vergevorderd stadium verkeren, maar nog niet met honderd procent zekerheid doorgang zullen vinden. Omdat de aanleg van vier ondertunnelde rijstroken met een lengte van 350 meter gefaseerd gebeurt, blijft aansluiten voorlopig mogelijk.

De Weenatunnel is bedoeld om verkeerstromen te scheiden. Met de oplevering in 2009 moet het Weena een autoluw gebied zijn. BAM Civiel is verantwoordelijk voor de sloop van het huidige kunstwerk en de bouw van twee nieuwe tunnelbuizen met elk twee rijstroken. Het ontwerp is van ingenieursbureau Gemeentewerken Rotterdam.

De nieuwe autotunnel waarmee in juni wordt begonnen, is een onderdeel van het project Rotterdam Centraal. Dit project betreft de bouw van een nieuwe openbaarvervoerterminal en de herinrichting van het Stationsplein. Nieuwbouw en herinrichting zijn nodig door de verwachte toename van reizigers.

Reageer op dit artikel