nieuws

Balfour Beatty wil Birse overnemen

bouwbreed

londen – De Britse aannemer Balfour Beatty wil technisch bouwbedrijf Birse overnemen voor ongeveer 45 miljoen euro. De directie van Birse is akkoord gegaan met het aanbod. Birse is de laatste tijd drastisch afgeslankt en sloot vorig jaar onder meer de zwaar verlies lijdende bouwdivisie. Het zal echter nog tot april volgend jaar duren voordat […]

londen – De Britse aannemer Balfour Beatty wil technisch bouwbedrijf Birse overnemen voor ongeveer 45 miljoen euro. De directie van Birse is akkoord gegaan met het aanbod. Birse is de laatste tijd drastisch afgeslankt en sloot vorig jaar onder meer de zwaar verlies lijdende bouwdivisie.

Het zal echter nog tot april volgend jaar duren voordat alle verliezen zijn verwerkt, deelde Birse onlangs mee. Het bedrijf boekte over het vorige boekjaar een omzet van 425 miljoen euro.

Birse richt zich nu vooral op de technische infrastructuur, onder meer op het gebied van spoorwegen en kustbescherming, en is daar een concurrent van onder meer HBG dochter Edmund Nuttall en Volker Wessels� Britse activiteiten. Bestuursvoorzitter Peter Watson van Birse denkt daarbij in Balfour Beatty een uitstekende partner te hebben gevonden.

Balfour Beatty zelf zal de activiteiten van Birse samenvoegen met die van het eerder overgenomen Mansell. “De overname schept een krachtige macht in de Britse civieltechniek met een brede en sterke regionale aanwezigheid en een klantenbestand van hoge kwaliteit. De combinatie biedt een belangrijk groeipotentieel”, aldus topman Ian Tyler van Balfour Beatty.

Reageer op dit artikel