nieuws

Ambtenaren hekelen kennis kamerleden

bouwbreed

den haag – Tweede-Kamerleden beschikken over onvoldoende juridische kennis en verliezen zich vaak in details. Het gevolg is dat ondeugdelijke wetten worden aangenomen. Dat staat in een onderzoek van het weekblad Intermediair onder 750 rijksambtenaren met een hbo- of universitaire opleiding. Bijna de helft van de ondervraagden denkt dat ambtenaren wel eens informatie achterhouden voor […]

den haag – Tweede-Kamerleden beschikken over onvoldoende juridische kennis en verliezen zich vaak in details. Het gevolg is dat ondeugdelijke wetten worden aangenomen.

Dat staat in een onderzoek van het weekblad Intermediair onder 750 rijksambtenaren met een hbo- of universitaire opleiding.

Bijna de helft van de ondervraagden denkt dat ambtenaren wel eens informatie achterhouden voor hun minister of staatssecretaris om zo het beleid te kunnen beïnvloeden. Ruim 11 procent zegt dat zelf wel eens te hebben gedaan of een collega te kennen die dat deed.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels