nieuws

Akkoord over tunnels spoor Utrecht-Arnhem

bouwbreed Premium

UTRECHT – Drie spoorwegovergangen op de lijn tussen Utrecht en Arnhem worden vervangen door tunnels. Het gaat om overwegen in Bunnik, Maarsbergen en Driebergen bij station Driebergen-Zeist. De betrokken overheden hebben daarover overeenstemming bereikt met minister Karla Peijs (verkeer en waterstaat). De totale kosten bedragen 170 miljoen euro, aldus de provincie Utrecht vrijdag. De drie […]

UTRECHT – Drie spoorwegovergangen op de lijn tussen Utrecht en Arnhem worden vervangen door tunnels. Het gaat om overwegen in Bunnik, Maarsbergen en Driebergen bij station Driebergen-Zeist. De betrokken overheden hebben daarover overeenstemming bereikt met minister Karla Peijs (verkeer en waterstaat).

De totale kosten bedragen 170 miljoen euro, aldus de provincie Utrecht vrijdag.

De drie projecten worden gezamenlijk aanbesteed om de kosten te drukken. Het daarmee �verdiende� geld gebruikt de provincie weer voor een opknapbeurt van de omgeving van station Driebergen-Zeist.

De drie overwegen op de druk bereden spoorlijn staan bekend als verkeersobstakels. De vervanging van de overweg in Maarsbergen moet in 2008 klaar zijn, de twee andere projecten zijn gereed in 2014.

Reageer op dit artikel