nieuws

Akkoord opknappen stadshart Coevorden

bouwbreed

coevorden – Het stadshart van Coevorden wordt, na jaren van gesteggel, opgeknapt. Dit najaar wordt met de werkzaamheden begonnen. De operatie vergt een investering van 45 miljoen euro. Huizen, een brandweerkazerne en een informatiecentrum maken plaats voor nieuwbouw. Het marktplein wordt een meter �verdiept�. Voorjaar 2007 worden bruggen gebouwd over de haven, die meer naar […]

coevorden – Het stadshart van Coevorden wordt, na jaren van gesteggel, opgeknapt. Dit najaar wordt met de werkzaamheden begonnen. De operatie vergt een investering van 45 miljoen euro.

Huizen, een brandweerkazerne en een informatiecentrum maken plaats voor nieuwbouw. Het marktplein wordt een meter �verdiept�. Voorjaar 2007 worden bruggen gebouwd over de haven, die meer naar het centrum wordt verplaatst, en naar de parkeerplaats van een sportpark. De zuidzijde van het centrum krijgt woningen en appartementen, ook komt er een nieuw gemeentehuismet parkeergarage.

Een eerder geplande parkeergarage onder de markt, noch bebouwing op de �kale kant� van de markt gaat door. De Raad van State wees dit plan af. Op de plaats van de oude brandweerkazerne verrijzen na sloop 29 woningen.

Reageer op dit artikel