nieuws

Zweeftrein naar Den Haag voor protest

bouwbreed Premium

haren/drachten – De magneetzweeftrein, die nu nog langs de A7 bij Drachten staat, wordt ingezet bij de demonstratie voor de Zuiderzeelijn in Den Haag op 23 mei. VNO-NCW Noord, organisator van de demonstratie, heeft van een aantal transportondernemingen een aanbieding gekregen voor het vervoer van het treinstel. De magneetzweeftrein is circa 30 meter lang en […]

haren/drachten – De magneetzweeftrein, die nu nog langs de A7 bij Drachten staat, wordt ingezet bij de demonstratie voor de Zuiderzeelijn in Den Haag op 23 mei. VNO-NCW Noord, organisator van de demonstratie, heeft van een aantal transportondernemingen een aanbieding gekregen voor het vervoer van het treinstel.

De magneetzweeftrein is circa 30 meter lang en zal met een dieplader naar de hofstad worden vervoerd. VNO-NCW zegt met nadruk dat de zweeftrein niet als speerpunt wordt ingezet, omdat de aanleg van een magneetzweefbaan in het Noorden niet als discussiepunt geldt. Op dit moment vindt nog overleg plaats over de wijze waarop het vervoer zal plaatsvinden en welke route wordt genomen. Eigenaar van het treinstel is fabrikant Siemens. Het model heeft destijds dienst gedaan als proefmodel op de magneetbaan nabij Lathen. De gemeente Lathen beschouwt de magneetzweeftrein als een industrieel erfgoed.

Reageer op dit artikel