nieuws

Zes consortia in de race voor Waterfront

bouwbreed

HARDERWIJK – Zes consortia hebben een bieding gedaan op de ontwikkeling van het Waterfront Harderwijk. Het ambitieuze project voor de Boulevard aan de Randmeren moet de stad de komende jaren een volledig andere aanblik geven.

De verenigingen van bedrijven in de race voor de aanbesteding zijn Ballast Nedam Ontwikkelingsmaatschappij/Ballast Nedam Infra, Bemog Projectontwikkeling/Bouwfonds MAB Ontwikkeling en John Matser Projectontwikkeling/TBI Bouwgroep/Boskalis. Daarnaast heeft de gemeente Harderwijk nog eens drie consortia uitgenodigd een bieding te doen: Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling/Proper-Stok Groep/Heijmans Infrastructuur, BAM Vastgoed/Rabo Vastgoed en Van Hoogevest Groep/Stichting Latei Projectontwikkeling/Hakkers/Mourik Groot-Ammers/Strukton Betonbouw.

De komende weken beslist een selectiecommissie welk consortium voor beoordeling in aanmerking komen. De opdracht voor de aanbesteding voorziet onder meer in de aanleg van een nieuwe binnenhaven en een strandeiland, de bouw van drie parkeergarages met een capaciteit van 2000 auto�s, een woonwijk met 650 huizen en de verplaatsing van de jachthaven.

Het Waterfront, dat Harderwijk samen met de provincie Gelderland ontwikkelt, beslaat zo�n 5 kilometer kustlijn. Door het project moet Harderwijk weer een “echte stad aan het water worden”, met alle bijbehorende voorzieningen. De historische binnenstad wordt beter bereikbaar. Bovendien verhuist de industrie van het centrum naar een nieuw bedrijventerrein.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels