nieuws

Werk Schieveen stil door luchtkwaliteit

bouwbreed

den haag – De gemeente Rotterdam stopt voorlopig met de voorbereidingen voor de aanleg van een bedrijventerrein van 75 hectare in de polder Schieveen. Aanleiding is de uitspraak van Raad van State, die de bouwplannen onder andere vanwege de luchtkwaliteit heeft geschorst. Het is de tweede keer in korte tijd dat Rotterdam bij de Raad […]

den haag – De gemeente Rotterdam stopt voorlopig met de voorbereidingen voor de aanleg van een bedrijventerrein van 75 hectare in de polder Schieveen. Aanleiding is de uitspraak van Raad van State, die de bouwplannen onder andere vanwege de luchtkwaliteit heeft geschorst.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Rotterdam bij de Raad van State in de problemen komt vanwege de slechte luchtkwaliteit in het gebied. Twee weken geleden strandde een plan voor 1800 woningen en een bedrijventerrein in Rotterdam-Noord op de luchtnormen.

Rotterdam gaat nu voor beide projecten nader onderzoek doen naar de luchtkwaliteit. Binnen een half jaar moet duidelijk worden of en hoe de plannen alsnog kunnen doorgaan.

Reageer op dit artikel