nieuws

Waarde van woningen stijgt 4,5 procent

bouwbreed

apeldoorn – De woningen in Nederland zijn het afgelopen jaar 4,5 procent meer waard geworden. Dat meldt het Kadaster. De sterkste stijging deed zich voor bij hoekwoningen. Die stegen 5,2 procent in prijs. Appartementen werden 3,2 procent duurder. Voor vrijstaande woningen en twee-onder-een-kappers moet 3,5 procent meer worden neergeteld. Tussenwoningen gingen van de hand voor […]

apeldoorn – De woningen in Nederland zijn het afgelopen jaar 4,5 procent meer waard geworden. Dat meldt het Kadaster.

De sterkste stijging deed zich voor bij hoekwoningen. Die stegen 5,2 procent in prijs. Appartementen werden 3,2 procent duurder. Voor vrijstaande woningen en twee-onder-een-kappers moet 3,5 procent meer worden neergeteld. Tussenwoningen gingen van de hand voor 4,9 procent meer dan vorig jaar.

Ten opzichte van maart stegen de prijzen amper. Met het vergrootglas ontdekte het Kadaster een prijsstijging van 0,1 procent ten opzichte van de vorige maand. Het aantal verkochte woningen (16.245) daalde in april met 10,5 procent ten opzichte van maart.

Reageer op dit artikel