nieuws

Voorlopig geen huizen bij Rotterdam Airport

bouwbreed

DEN HAAG – In verband met de luchtkwaliteit mag Rotterdam voorlopig geen woningen bouwen ten zuiden van Rotterdam Airport. Ook de aanleg van een bedrijventerrein bij de luchthaven is voorlopig van de baan. De Raad van State heeft de bestemmingsplannen die de bouw van de 1800 huizen en bedrijven mogelijk zou moeten maken, gisteren in […]

DEN HAAG – In verband met de luchtkwaliteit mag Rotterdam voorlopig geen woningen bouwen ten zuiden van Rotterdam Airport. Ook de aanleg van een bedrijventerrein bij de luchthaven is voorlopig van de baan.

De Raad van State heeft de bestemmingsplannen die de bouw van de 1800 huizen en bedrijven mogelijk zou moeten maken, gisteren in een voorlopige voorziening geschorst. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland keurden de bestemmingsplannen eind vorig jaar nog goed. Volgens de personen die bij de Raad van State daartegen in beroep waren gegaan, zouden de plannen leiden tot verslechtering van de luchtkwaliteit. Bovendien zou de aanleg van het bedrijventerrein overbelasting geven van de Doenkade, die langs het terrein ligt.

Reageer op dit artikel