nieuws

VOBN dreigt met juridische stappen

bouwbreed Premium

den haag – De Vereniging van Ondernemingen van Betonmortelfabrikanten (VOBN) overweegt juridische stappen te nemen in het mortelconflict met de bouwbonden. Dat zegt VOBN-directeur Benedikt van Roosmalen in een reactie op de acties die FNV Bouw en de Hout- en Bouwbond vandaag houden. Van Roosmalen wil indien nodig via een kort geding cao-onderhandelingen afdwingen. Volgens […]

den haag – De Vereniging van Ondernemingen van Betonmortelfabrikanten (VOBN) overweegt juridische stappen te nemen in het mortelconflict met de bouwbonden. Dat zegt VOBN-directeur Benedikt van Roosmalen in een reactie op de acties die FNV Bouw en de Hout- en Bouwbond vandaag houden.

Van Roosmalen wil indien nodig via een kort geding cao-onderhandelingen afdwingen. Volgens hem heeft de VOBN herhaaldelijk aangegeven bereid te zijn het overleg weer te hervatten. “Ze geven ons echter niet te tijd om weer aan tafel te komen”, aldus Van Roosmalen. “De termijn die de bonden ons gesteld hadden, was in onze ogen onredelijk. Ook in de condities kunnen we ons niet vinden.” De VOBN-directeur vindt verder dat de bouwbonden te makkelijk over zijn gegaan tot “het laatste redmiddel”, het voeren van acties. “Wij begrijpen niet dat ze dat doen. Het stoort ons ook dat wij steeds afgeschilderd worden als de partij die de onderhandelingen frustreren. Dat klopt niet.”

Van Roosmalen was gisteren niet op de hoogte van de omvang van de acties. Hij sprak echter de verwachting uit dat met inleenkrachten de mortelproductie- en leveranties op peil kunnen worden gehouden.

Reageer op dit artikel