nieuws

Versterking dijken Zeeland begonnen

bouwbreed

den haag – Rijkswaterstaat is gisteren ter hoogte van het Zeeuwse Kats begonnen met het versterken van de dijken rondom de Oosterschelde.

Voor 2015 moet 175 van de 200 kilometer aan dijken opnieuw zijn bekleed. Dat heeft het Marjan Daenen van het projectbureau Zeeweringen bekendgemaakt. Het is volgens het bureau nog een hele uitdaging. “Met dit tempo redden we het niet. En het wordt lastig want we hebben bij de Oosterschelde ook te maken met allerlei milieu- en natuurwetgeving”, aldus de projectsecretaris van bureau Zeeweringen. “Alleen met een strakke planning zijn we over negen jaar klaar.”

De steenbekleding van de dijken rondom de Oosterschelde waren niet goed genoeg meer om een hevige storm, die eens in de 4000 jaar wordt verwacht, tegen te houden. Staatssecretaris Schultz (water) heeft daar geld voor uit getrokken om dit weer recht te trekken. Ook langs de Westerschelde wordt een aantal dijken versterkt. Het totale project kost 913 miljoen euro.

Reageer op dit artikel