nieuws

Veiling Aalsmeer zoekt 90 hectare

bouwbreed

aalsmeer – Bloemenveiling Aalsmeer heeft grote uitbreidingsplannen. Het nieuwe bedrijvenpark VBA-Oost zorgt al voor een toename van het oppervlak van het veilingcomplex vanaf 2009 met 36 hectare. Daarbovenop bestaat komend decennium behoefte aan nogmaals 90 hectare. Volgens het veilingbestuur is de noodzakelijke ruimte tot uitbreiding lastig te vinden. “Veiling, bedrijfsleven en overheden in de regio […]

aalsmeer – Bloemenveiling Aalsmeer heeft grote uitbreidingsplannen. Het nieuwe bedrijvenpark VBA-Oost zorgt al voor een toename van het oppervlak van het veilingcomplex vanaf 2009 met 36 hectare. Daarbovenop bestaat komend decennium behoefte aan nogmaals 90 hectare.

Volgens het veilingbestuur is de noodzakelijke ruimte tot uitbreiding lastig te vinden. “Veiling, bedrijfsleven en overheden in de regio doen als Flower Mainport Aalsmeer een klemmend beroep op de landelijke overheid voor extra ruimte en verbetering van de bereikbaarheid.”

Aalsmeer is uitermate optimistisch over de toekomst van de sierteelt in Nederland. Na FloraHolland te Naaldwijk is Aalsmeer de tweede bloemenveiling ter wereld. De toekomst van de glastuinbouw in Nederland ziet er volgens de grote veilingen rooskleurig uit. Vorig jaar nam de omzet van de telerscoöperatie met 3,7 procent toe tot bijna 1,7 miljard euro. In 2020 moet dat bedrag ongeveer verdubbeld zijn.

Reageer op dit artikel