nieuws

Van Vollenhoven wil minister voor Veiligheid

bouwbreed

den haag – Professor Pieter van Vollenhoven heeft gepleit voor een minister voor Veiligheid.

Dat deed hij vrijdag tijdens zijn ambtsaanvaarding als praktijkhoogleraar Risk Management aan de Universiteit van Twente. Koningin Beatrix en prinses Margriet waren daarbij aanwezig.

Volgens Van Vollenhoven is een kenmerkende eigenschap van het onderwerp veiligheid dat het verkokerd en versnipperd is. “De coördinatiestructuren van de overheid zijn niet in staat geweest deze verkokering in het veiligheidsbeleid te kunnen doorbreken”, aldus Van Vollenhoven in zijn rede. “Daarom acht ik het wenselijk om in Nederland te komen tot een minister voor Veiligheid, tot de instelling van een ministerie voor Veiligheid.”

Daarnaast benadrukte Van Vollenhoven het grote belang van een maatschappelijk en politiek debat over de balans tussen de omvang van de verantwoordelijkheid voor veiligheid van de overheid en van ondernemers.

Reageer op dit artikel