nieuws

Vaargeul Westgat slibt dicht door zandplaten

bouwbreed Premium

schiermonnikoog – Rijkswaterstaat overweegt de aanleg van een alternatieve vaargeul voor het Westgat tussen Schiermonnikoog en Ameland. Uit de onlangs gehouden dieptemetingen is gebleken dat de geul dichtslibt. In twee maanden tijd zijn de zandplaatgronden op die plaats zo�n 30 meter opgeschoven. Dit heeft al tot gevolg gehad dat twee Duitse kotters zijn vastgelopen. De […]

schiermonnikoog – Rijkswaterstaat overweegt de aanleg van een alternatieve vaargeul voor het Westgat tussen Schiermonnikoog en Ameland. Uit de onlangs gehouden dieptemetingen is gebleken dat de geul dichtslibt.

In twee maanden tijd zijn de zandplaatgronden op die plaats zo�n 30 meter opgeschoven. Dit heeft al tot gevolg gehad dat twee Duitse kotters zijn vastgelopen. De betonning voor het scheepvaartverkeer is inmiddels verlegd, zodat de scheepvaart weer zonder gevaar door de geul kan varen.

Door de gewijzigde situatie overweegt Rijkswaterstaat een nieuwe vaargeul aan te leggen, die mogelijk westelijker van de huidige vaargeul wordt aangebracht. Een en ander wordt thans nader onderzocht.

Reageer op dit artikel