nieuws

Utrecht bespaart op aanbestedingen

bouwbreed Premium

utrecht – Openbaar aanbesteden kan lonen. De gemeente Utrecht heeft in 2005 14,7 miljoen euro minder uitgegeven aan gegunde diensten en projecten dan oorspronkelijk was geraamd. Nationaal en Europees openbaar aanbesteden is het meest rendabel gebleken, zo concludeert het Bureau Aanbestedingen in zijn rapportage aanbestedingsbeleid 2005. In het rapport wordt de aanbeveling gedaan om het […]

utrecht – Openbaar aanbesteden kan lonen. De gemeente Utrecht heeft in 2005 14,7 miljoen euro minder uitgegeven aan gegunde diensten en projecten dan oorspronkelijk was geraamd. Nationaal en Europees openbaar aanbesteden is het meest rendabel gebleken, zo concludeert het Bureau Aanbestedingen in zijn rapportage aanbestedingsbeleid 2005.

In het rapport wordt de aanbeveling gedaan om het huidige beleid van de gemeente Utrecht, “openbaar aanbesteden tenzij” door te zetten. De gemeente heeft zich ten doel gesteld om in 2010 minstens 90 procent van de aanbestedingen volgens dit beleid te laten lopen. In 2005 was dit 70 procent.

Alle uitgaven van boven 11.500 euro moeten in Utrecht worden gemeld bij het Bureau Aanbestedingen. In 12 procent van de gevallen werd vooraf geen melding gemaakt. Het bureau denkt dat dat aantal in de toekomst zal afnemen, omdat diensten bij niet aanmelden voor straf worden gekort in hun budget.

Reageer op dit artikel