nieuws

TCN neemt parkmanagement van Dura Vermeer over

bouwbreed

nieuwegein – TCN Property Projects heeft de parkmanagementactiviteiten van Dura Vermeer overgenomen. De projectontwikkelaar voegt daarmee achttien bedrijventerreinen toe aan zijn portefeuille.

Door de overname is TCN naar eigen zeggen marktleider geworden op het gebied van terreinenbeheer. De parkmanagementportefeuille van de Nieuwegeinse ontwikkelaar telt nu 34 bedrijfsterreinen.

Eind vorig jaar maakten Dura Vermeer en TCN bekend dat ze hun activiteiten op het gebied van parkmanagement wilden gaan bundelen. Uiteindelijk zijn partijen tot inzicht gekomen dat een overname van Dura Vermeer Parkmanagement door TCN meer voor de hand lag. Parkmanagement is geen kernactiviteit voor de bouwer.

Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt. De parkmanagement-tak van Dura Vermeer gaat verder onder de naam TCN Site Services. De Zoetermeerse bouwonderneming blijft wel parkmanagementactiviteiten aanbieden, maar dan via TCN.

De vastgoedonderneming uit Nieuwegein exploiteert en ontwikkelt innovatieve vastgoedconcepten in binnen- en buitenland. Vorig jaar boekte het bedrijf van Rudy Stroink een nettowinst van 27,5 miljoen euro, ruim 80 procent meer dan in het jaar ervoor. TCN profiteerde vooral van de verkoop van het belang in Ballast Nedam. Maar ook herwaarderingen van vastgoed en een belastingbate van 4 miljoen euro, droegen bij aan de forse winststijging.

Door de acquisitie van Business Park Arnhem, bedrijventerrein Goudse Poort en de ontwikkeling van twee retailparken in Portugal, steeg de onroerendgoed portefeuille met ruim 90 miljoen euro tot 284 miljoen.

Topman Stroink wil dit jaar het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening verbeteren. De vooruitzichten zijn volgens hem positief. Zo werd de overname van SIG Real Estate geëffectueerd, de retailparken in Portugal verkocht en de grond van de Statenhal van het World Forum Convention Center in Den Haag geleverd. TCN streeft verder naar Europese expansie. Stroink sluit een beursgang van het bedrijf, dat voor 21 procent in handen is van NPM Capital, niet uit.

Reageer op dit artikel