nieuws

Stevige groei gesignaleerd van Duitse wegenbouw

bouwbreed

wiesbaden – Het herstel van de Duitse bouw zet door. Vooral de wegenbouw trekt aan. Het Statistisch Bundesamt in Wiesbaden signaleert in maart in de grond-, wegen en waterbouw ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar 12,9 procent meer opdrachten. Het orderniveau stijgt daardoor naar 91,9 procent van de oogst die rond de eeuwwisseling werd […]

wiesbaden – Het herstel van de Duitse bouw zet door. Vooral de wegenbouw trekt aan.

Het Statistisch Bundesamt in Wiesbaden signaleert in maart in de grond-, wegen en waterbouw ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar 12,9 procent meer opdrachten. Het orderniveau stijgt daardoor naar 91,9 procent van de oogst die rond de eeuwwisseling werd binnengehaald.

De burgerlijke en utiliteitsbouw kunnen de groei in de wegenbouw niet bijbenen. De sector zit met 1,9 procent meer orders licht in de plus. De achterstand op het niveau in peiljaar 2000 bedraagt nog 24,6 procent. De Duitse bouw boekte in maart een omzet van 4,6 miljard euro. Het bedrag betekent een stijging van 7,3 procent ten opzichte van vorig voorjaar.

Voorzichtig dienen zich tekenen aan van de weer aantrekkende werkgelegenheid. Sedert 1996 is op het vlak van de arbeid geen enkel lichtpuntje te herkennen geweest. In maart nam het aantal betaalde arbeidsuren met 3,5 procent toe tot 55 miljoen. Het toenemende werk moet met minder handen worden verricht dan voorheen. Het aantal bouwvakkers daalde in maart met 6 procent tot 652.000.

Reageer op dit artikel