nieuws

SP wil overname Vlaams model tegen files

bouwbreed Premium

den haag – De Socialistische Partij (SP) wil de Vlaamse aanpak tegen files overnemen. De Vlaamse regio heeft bussen, treinen en trams spotgoedkoop gemaakt en het aantal ritten sterk uitgebreid. Het autoverkeer in België neemt af, terwijl het aantal passagiers in het openbaar vervoer sinds 1999 is verdubbeld. De Vlaamse bussen vervoerden vorig jaar een […]

den haag – De Socialistische Partij (SP) wil de Vlaamse aanpak tegen files overnemen. De Vlaamse regio heeft bussen, treinen en trams spotgoedkoop gemaakt en het aantal ritten sterk uitgebreid.

Het autoverkeer in België neemt af, terwijl het aantal passagiers in het openbaar vervoer sinds 1999 is verdubbeld. De Vlaamse bussen vervoerden vorig jaar een record aantal van bijna 450 miljoen mensen, bijna 9 procent meer dan het voorgaande jaar.

“De succesvolle groei van het Vlaamse openbaar vervoer kunnen we ook in Nederland bereiken”, meldde Tweede-Kamerlid Arda Gerkens (SP). Aanleiding zijn opmerkingen van de Belgische verkeersminister Kathleen van Brempt dat de resultaten van de marktwerking in Nederland benedenmaats zijn.

Reageer op dit artikel