nieuws

Schade bijgebouwen bij bouwput Bruinisse

bouwbreed Premium

bruinisse – In de omgeving van de bouwput voor het appartementencomplex De Hertenhof in het centrum van Bruinisse zijn scheuren ontstaan in diverse niet onderheide bijgebouwen. Aannemer De Delta is daar een paar weken geleden begonnen met de aanleg van de half verdiepte parkeerkelder onder de 21 appartementen. Bewoners vrezen dat de schades veroorzaakt zijn […]

bruinisse – In de omgeving van de bouwput voor het appartementencomplex De Hertenhof in het centrum van Bruinisse zijn scheuren ontstaan in diverse niet onderheide bijgebouwen. Aannemer De Delta is daar een paar weken geleden begonnen met de aanleg van de half verdiepte parkeerkelder onder de 21 appartementen. Bewoners vrezen dat de schades veroorzaakt zijn door de aangebrachte spannings- en drainagebemaling en door het heien.

Projectontwikkelaar Bouwfonds MAB Ontwikkeling heeft al een aantal experts ingeschakeld om de schade te beoordelen. Over de oorzaak en omvang valt volgens directeur projecten J. Littooij nog niets te zeggen. De experts zien echter nog geen reden om de bemaling stop te zetten. Er wordt aanzienlijk minder water weggehaald dan aanvankelijk was voorzien. Ook zal de bemaling nog maar een week tot anderhalve week nodig zijn.

Er zijn inmiddels wel peilbuizen geslagen. Met de metingen hoopt de projectontwikkelaar beter te kunnen vaststellen of de scheuren verband houden met de bemaling. “We zullen alles in het werk stellen om te kijken wat er aan de hand is”, aldus Littooij. Dinsdag is er een informatieavond voor bewoners.

Reageer op dit artikel