nieuws

PvdA wil beleggers ontzien bij huurheffing

bouwbreed

den haag – Beleggers in vastgoed en corporaties die krap in hun jasje zitten moeten worden ontzien bij de huurheffing. De heffing moet alleen gelden voor corporaties die hun (flinke) reserves niet voor volkshuisvesting gebruiken. Dat stelt de PvdA-fractie in de Tweede Kamer. Kamerlid Depla zal vandaag tijdens het Kamerdebat over de zogeheten �betaalbaarheidsheffing� met […]

den haag – Beleggers in vastgoed en corporaties die krap in hun jasje zitten moeten worden ontzien bij de huurheffing. De heffing moet alleen gelden voor corporaties die hun (flinke) reserves niet voor volkshuisvesting gebruiken. Dat stelt de PvdA-fractie in de Tweede Kamer. Kamerlid Depla zal vandaag tijdens het Kamerdebat over de zogeheten �betaalbaarheidsheffing� met een alternatief komen voor het omstreden wetsvoorstel van minister Dekker. De partij denkt dat corporaties die goed in de slappe was zitten veel meer geprikkeld worden te investeren in woningbouw als zij een heffing moeten betalen over de reserve die ze niet benutten.

Kern van Dekkers voorstel is dat alle verhuurders op basis van de woz-waarde van hun bezit een heffing gaan betalen aan VROM. Dekker gebruikt het geld, zo�n 250 miljoen per jaar, voor de financiering van de huurtoeslag. De invoering van de heffing is gekoppeld aan Dekkers nieuwe huurbeleid waarbij verhuurders op termijn meer mogelijkheden krijgen om de huren te verhogen. De PvdA ziet echter niets in het nieuwe huurbeleid van Dekker en voelt ook niets voor een heffing voor alle verhuurders.

Reageer op dit artikel