nieuws

Punaises markeren bombardement 1940

bouwbreed Premium

rotterdam – Rotterdam gaat de brandgrens van het bombardement van 14 mei 1940 op straat vastleggen. De gemeente denkt aan een markering in de vorm van metalen �punaises� in de grond. Op 14 mei 2010, zeventig jaar na het bombardement, moet de markering klaar zijn. Dat heeft het stadsbestuur gisteren bekendgemaakt. De Duitse luchtaanval verwoestte […]

rotterdam – Rotterdam gaat de brandgrens van het bombardement van 14 mei 1940 op straat vastleggen. De gemeente denkt aan een markering in de vorm van metalen �punaises� in de grond. Op 14 mei 2010, zeventig jaar na het bombardement, moet de markering klaar zijn. Dat heeft het stadsbestuur gisteren bekendgemaakt.

De Duitse luchtaanval verwoestte het grootste deel van het Rotterdamse stadscentrum. Negenhonderd mensen verloren het leven en 78.000 Rotterdammers raakten dakloos. Het bombardement leidde tot de capitulatie van Nederland. De brandgrens loopt globaal gezien door het Centrum, Noord, Kralingen-Crooswijk en Feijenoord. Onderzoek naar het exacte tracé moet nog volgen. (anp)

Reageer op dit artikel