nieuws

Orderboek Van Hoogevest goed voor half miljard euro

bouwbreed

amersfoort – De omzet van de Van Hoogevest Groep is vorig jaar met krap anderhalf procent gestegen tot 130,5 miljoen euro. De winst maakte een sprong van 1,5 miljoen in 2004 naar 2,6 miljoen euro in 2005.

De onderneming uit Amersfoort verwacht dit jaar 500 woningen uit eigen ontwikkeling in productie te nemen. De lat ligt op een rendement van minstens 4 procent. Succesvol is het bedrijf vooral in Aalsmeer, Amersfoort en Bunschoten.

Van Hoogevest koestert zijn positie als middelgrote onderneming. De onderneming denkt meer professionaliteit te kunnen bieden dan de kleine bedrijven en prijst zich aan als flexibeler dan de groten. “Enige zelfreflectie is op zijn plaats: kansen zien is iets anders dan ze benutten”, schrijft het jaarverslag.

Van Hoogevest startte het jaar met een orderportefeuille van ruim een half miljard euro. Het bedrijf herontwikkelt – samen met Strukton en Boskalis – het jachthavengebied Schoterbrug in Haarlem. Van Hoogevest is ook te vinden bij de centrumontwikkeling van Amerongen en op het voormalige Eneco-terrein in Zeist, doelwit van nieuwe kantoren en woningen. Per 1 juni versterkt A. van Nispen tot Pannerden de directie van Van Hoogevest Ontwikkeling als algemeen directeur.

Opportunisme

Topman Martin van Hoogevest waarschuwt voor het telkens weer opduikende opportunisme in de ontwikkelbranche. “De groei van de bevolking daalt, maar het aantal huishoudens neemt toe. Evenals de vergrijzing. Deze tendenzen hebben gevolgen voor zowel de woningmarkt als de bedrijfshuisvesting”, aldus Van Hoogevest. “Thans worden gretig producten gerealiseerd die gemakkelijk afgezet worden. Ik vrees dat door dit opportunistisch denken in de periode 2015-2020 woningoverschotten zullen ontstaan in het lagere prijssegment. En tekorten aan duurdere woningen”.

Reageer op dit artikel