nieuws

Onderaannemer krijgt 20 jaar voor moord op directeur

bouwbreed

breda – De rechtbank in Breda heeft de 35-jarige Ahmed E. uit Den Haag veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf voor de moord op Teun Deen, de 51-jarige directeur van vlechtersbedrijf Fundia Welbond. Door de officier van justitie was 16 jaar geëist.

E. bracht Deen met enkele pistoolschoten om het leven na een conflict over de betaling van het bedrijf. Hij beweerde als onderaannemer nog 2400 euro van het bedrijf tegoed te hebben. Volgens een woordvoerder van de rechtbank is een hogere straf gegeven vanwege de ernst van het feit, en omdat de kans op herhaling groot is. “De verdachte toonde verder weinig inlevingsvermogen en heeft geen spijt betuigd.” De rechter meende dat de verdachte genoeg momenten heeft gehad om zijn daden te overdenken voordat hij de fatale schoten loste. E., die al eerder is veroordeeld voor ernstige geweldpleging, schoot Deen dood in het bijzijn van een collega, en bekende in de eerste verhoren. In latere verhoren en ter zitting ontkende hij ineens.

Toon Stolk, directeur van Fundia en collega van Teun Deen, vond het gedrag van de verdachte tijdens de zitting �schokkend�. “Hij was stoïcijns, kon alleen maar zeggen dat hij onschuldig was”. Stolk is gelukkig met de uitspraak, “voor zover dat in deze omstandigheden mogelijk is”. Op de zitting heeft de broer van Deen nog een emotionele brief van zijn vrouw Petra voorgelezen. Stolk: “Ik heb haar nog niet gesproken, maar heb gehoord dat ze tevreden is over deze uitspraak.”

Reageer op dit artikel